Wij helpen uw voetklachten uit de wereld

Podologie Vanstaen Kerstin - Kortrijk - Klachten Klachten veroorzaakt door stand-, loop,- en houdingsafwijkingen kunnen door podologe Kerstin Vanstaen verholpen worden. De afwijkingen kunnen vaak een grote impact hebben op het functioneren van de voet en andere lichaamdelen: standafwijkingen (platvoeten, holvoeten, knikvoeten), overbelastingsletsels en sportblessures (scheenbeenvliesontsteking, achillespeesontsteking, "runners"-knie, …), spier - en peesproblemen (verkrampte en verzuurde kuiten), knieklachten, rugklachten, bekkenproblemen, hielspoor, overmatige eelt, pijnlijke en vermoeide voeten, hamertenen… Wij pakken uw voetklachten aan in Duffel, Kortrijk en omgeving.

Kinderen

Bij kinderen kan door middel van corrigerende zolen de stand/positie van bepaalde gewrichten veranderd worden (waardoor alsook spieren anders gaan functioneren). Hierdoor worden de krachten die inwerken op het lichaam verplaatst waardoor dit een positieve evolutie heeft tijdens de groei en malalignments blijvend gecorrigeerd kunnen worden.

Sporters

U doet vaak aan sport? Dan is het zeker nodig om aandacht te besteden aan uw loopstijl en schoenen. Sporters zijn onderhevig aan grote krachten die inwerken op hun lichaam. Bovendien zetten sporters veel meer stappen dan niet-sporters. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze gevoelig zijn voor overbelasting en sportblessures.

Een goede sportzool is dan ook zeer belangrijk. Deze functionele zolen worden steeds gemaakt na een grondig biomechanisch onderzoek bestaande uit een bespreking van de klachtengeschiedenis, biomechanische mobiliteitsonderzoek van spieren en gewrichten, een loopanalyse.

De sportzolen kunnen zowel preventief worden gedragen als ter genezing van een bepaald probleem. Geschikte schoenen zijn de onontbeerlijke basis voor een goede en efficiënte werking van correctiezolen.

Diabetespatiënten

85% van de aan diabetes gerelateerd amputaties beginnen met een wonde ter hoogte van de voet. Abnormale drukken gekoppeld aan verminderde gevoeligheid en doorbloeding spelen hierbij een belangrijke rol.

Ter voorkoming of genezing van de wonden kan een op maat gemaakte ontlastende zool worden gemaakt. Andere hulpmiddelen zijn ontlastende vilt- of siliconenorthesen. Ook belangrijk zijn schoenadvies en een goede educatie.

De invoering van de diabetespas opent de mogelijkheid voor terugbetaling bij een gegradueerde in de podologie. Dit wordt enkel voorzien voor patiënten met de hoge risicovoet (klasse 2b). De Christelijke Mutualiteit voorziet nu ook terugbetaling voor diabetespatiënten type 1 en risicoklasse 2a.

De consultatie moet wel door de huisarts, internist of chirurg worden voorgeschreven. De patiënt moet tevens in bezit zijn van een diabetespas met de risicoklasse erop vermeld door de arts. Wenst u meer info over de diabetespas en over terugbetaling door uw mutualiteit, raadpleeg dan de volgende website: www.diabetespas.be.

Contact opnemen

Wilt u graag een afspraak vastleggen om uw voetklachten te behandelen? Neem dan vandaag nog contact op met podoloog Kerstin Vanstaen in Duffel en Kortrijk.

Back to Top