Podologie verhelpt niet alleen voetproblemen maar alle klachten van rug tot voeten.

Podologie Vanstaen Kerstin - Kortrijk - Podologie

Podoloog Kerstin Vanstaen in Kortrijk en Duffel onderzoekt, bestudeert en behandelt oorzakelijk alle klachten ter hoogte van de voet, knie, heup en rug die veroorzaakt worden door het biomechanisch slecht functioneren van de voet.

De mens in zijn totaliteit

Ze richt zich hoofdzakelijk op de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet, steeds gerelateerd aan de hoger gelegen lichaamssegmenten en het functioneren van de mens in zijn totaliteit.

De benadering van de klacht evolueert hierbij naar een functioneel gerichte aanpak, waarbij gezocht wordt naar het oorzakelijk verband en de daaruit voortvloeiende correctieve behandeling voor het klachtenpatroon.

Corrigerende zolen

Daarbij wordt gebruik gemaakt van uitwendige preventieve en/of correctieve functioneel corrigerende zolen. Zo verkrijgt men niet alleen een verbetering op korte termijn, maar zal de kans op recidivering drastisch verminderen.

Het onderzoek bestaat uit speciale technieken zoals biomechanische mobiliteits- en hoekmetingen, statisch onderzoek en een gang/loopanalyse via video en eventueel door middel van een footscan (verticale drukmeting, RSscan).

Contact opnemen

Nog vragen over de podologische regio Duffel en Kortrijk van Kerstin Vanstaen? Neem dan snel contact met ons op.

Back to Top